Om Adventure

Adventure

Adventure ett annat ord för spänning

Adventure är ett ord som för tankarna till spänning, upptäckter och tankar om platser kvar att besöka. Adventure är en inkörsport till avkoppling och nöje med familj och vänner.

Vår vision är att förena de finaste materialen med design och teknik. Adventure LTD har skapat en av de allra bästa RIB båtar tillgängliga på marknaden.

Våra båtar som inte bara ser bra ut, de skall klara utföra sitt jobb år efter år utan kompromisser.

Vår Historia

Över 25 års erfarenhet av båtbyggande

I över 25 år har vi har tillverkat uppblåsbara båtar genom högfrekvens svetsning.
Vår långa tradition och omfattande know-how, har gett oss ett gott rykte som specialister inom avancerade tekniska lösningar.

Våra produkter och processer är ofta först när det gäller PVC-svetsning.
Med många års erfarenhet och kontinuerlig forskning har Adventure LTD utvecklat ett brett sortiment av uppblåsbara båtar för olika tillämpningar.

Alla våra båtar är tillverkade med en svetsmetod som uppfyller alla relevanta krav i fritidsbåtsdirektivet inom EU. Båtarna är gjorda för att uppfylla alla nödvändiga krav på sjösäkerhet enligt Fritidsbåtsdirektivet.

Båtarna är CE-certifierade med hjälp av Bureau Veritas Marine Division.


Vi är mycket nöjda att kunna erbjuda våra kunder produkter av högsta kvalitet till mycket konkurenskraftiga priser.

Vår Kvalitet

Bästa material för maximal tillförlitlighet

Exklusiv design, maximal tillförlitlighet samt stora och breda Buoyancies tuber är några viktiga egenskaper för Adventure båtar.
Andra viktiga egenskaper är låg vikt, enkel och snabb montering och demontering samt en stark förpackning.

Alla element och material är utformade för att vara extremt starka och förstärkta, vilket är den bästa garantin för en lång livslängd.

Adventure båtar är mycket motståndskraftiga mot långvarig intensiv sol och kraftiga belastningar.

De är utformade för de mest krävande båtägare som kräver säkerhet och sjövärdighet från sina båtar, men som aldrig avstår från den prestige det är att ha en båt med en unik design och tekniska egenskaper.


Vi är bara nöjda när våra kunder kan köpa våra produkter av högsta kvalitet på det mest kostnadseffektiva sättet.

Vår fabrik

Adventure ltd's fabrik ligger i Kiev, Urkaina. Alla Adventure båtar tillverkas för hand av erfarna medarbetare. Ukraina har en lång efrarenhet av att tillverka RIB båtar. I Ukraina tillverkas andra märken så som GRAND, BRIG, Aqua-Storm m.m.

Adventure factory

Montering gummibåtar

Montering av olika delar på gummibåtar. Här skall botten monteras.

Adventure factory

Skrovform

Skrovformen används för att skapa nya båtar.

Adventure factory

Montering RIB

Montering av olika delar på RIB.

Adventure factory

Högfrekvens svetsning

Här monteras olika delar ihop genom högfrekvens svetsning.

Några fördelar

  • Över 20 år erfarenhet av tillverkning av uppblåsbara båtar genom högfrekvens svetsning.
  • Högfrekvens svetsning används för att permanent binda alla delar av båtens struktur och skapar en söm starkare än materialet självt.
  • Heavy-Duty RIB - Med extra förstärkningar i skrov och kraftigare material från tyska Heytex i tuberna.
  • Högkvalitativt och mycket slitstarka komponenter från Ceredini och Leafield Marine.
  • Bästa möjliga kvalitet och styrka till lägsta möjliga pris.

Vår avsikt

är att leverera högsta möjliga kvalitet och styrka i alla våra Adventure båtar

Alla RIB som sälj i Sverige från och med modell V-345 och uppåt är så kallade Heavy-Duty båtar. Dessa båtar är förstärkta och kan användas vid extrema väderförhållanden. Båtarna har bland annat extra förstärkt glasfiberskrov. Kraftigare tyg från Heytex 1200g/m2, tillverkad i Tyskland.

Superstarka engelska ventiler av märket, Leafield, tillverkad i Storbritannien. Eleganta handtag, modell Evolution, tillverkade i Italien av Ceredi. Övertrycksventiler från Leafield, tillverkade i Storbritannien. Ett yttre sidoskydd som driver bort vattnet, bredd 100 mm (V-345, V-380, V-450), två skydd av 100 mm vardera (V-500, V-550, V-650). Extra halkskydds material på tuberna (Arrow-stile), gör tuben stryktåligare och starkare samt snyggare. Halkskydds material gjort av Heytex material 1000g/m2.

Leverantörer

HEYtex
Heytex är världsledande inom utveckling och produktion av funktionaliserade tekniska textilier med hög kvalitet. Vi sätter standarder genom våra innovativa produkter och processer i syfte att gynna våra kunder och bolaget för att maximera.
Ceredini
Sedan 1972 har Ceredi Co. drivs med allt större framgång i båtbranschen. Från den första snickeri produktionen av åror, paddlar och stegar, har bolaget utvecklat rostfritt stål, aluminium och plast produktioner.
Leafield Marine
Leafield Marine är baserat i England i hjärtat av Wiltshire landsbygden. Vi började först designa och producera ventiler för uppblåsbara båtar i 1965. Sedan dess har sortimentet vuxit till att omfatta ventiler för många andra uppblåsbara strukturer och vi har för närvarande exporterar till 44 länder över hela världen.
Osculati
Osculati är den största nautiska tillbehörs distributör i Italien och en av de ledande företagen på den europeiska marina tillbehörs marknaden.